Compot de prune pentru iarna - cea mai simpla reteta naturala



Credeți sau nu, prunele rezistă remarcabil de bine în timpul conservării. Am descoperit că aveau o textură mai fermă decât piersicile mele conservate acasă și și-au menținut forma fie că sunt conservate întregi sau pe jumătate.Prunele pot fi de fapt conservate întregi, cu sâmbura intactă, dacă alegeți. Aceasta este o opțiune bună pentru fructele care nu vor sâmbure curat. Rețineți, totuși, dacă nu scoate sâmburii înainte de a le conserva, vă faceți doar o treabă pentru mai târziu. 

 Când conservați prune întregi, înțepați exteriorul coaja fructelor cu o scobitoare, o furculiță sau un cuțit pentru a preveni să spargă pielea. Puțin spațiu pentru expansiune înseamnă că își vor menține mai bine forma în borcan. 

 Indiferent dacă conservați prune întregi sau jumătăți de prune, asigurați-vă că alegeți fructe complet coapte la vârful prospețimii. Acestea ar trebui să fie în stare excelentă pentru a fi consumate în stare proaspătă, dulci și puțin moi. Nu atât de moi, totuși, încât să se destrame complet în mână pe măsură ce le muști. (adică perfect copt, dar nu prea copt.)



 

Prunele se spala si apoi li se indeparteaza coditele. Se aseaza in borcane pentru a ramane cat mai putin spatiu.

Se adauga :

1 lingurita zahar borcan 400 ml

 2 lingurite de zahar - borcan 800 ml

apa rece

Se inchid si se agita bine borcanele pentru a se dizolva zaharul.

Se pune la fiert bain marie 30 de minute la foc mic. Se scot si se intorc cu gura in jos pentru a se steriliza bine.

Mai multe detalii in videoclipul de mai jos :

Comentarii