Trandafirata - suc de trandafiri




Acesta este trandafirul pe care îl folosim și, în ciuda mai multor încercări, nu reușesc să-i determin varietatea. Este un mugur mic, deși nu la fel de mic ca un trandafir de ceai și, înflorit complet, are aproximativ dimensiunea unei mingi de ping-pong. Are un parfum bogat mult mai puternic decât ceilalti trendafiri. Mirosul este important – este ceea ce dă sucul aroma sa. Tăiați trandafirii când au înflorit, 

- scoateți petalele și puneți-le într-un borcan mare de sticlă transparentă sau alt recipient transparent. Adăugați aproximativ o linguriță de acid citric (sau două lingurițe de suc de lămâie), umpleți borcanul cu apă, amestecați conținutul și acoperiți. Așezați-l în cel mai însorit loc al grădinii dvs. Daca este soare si cald, in aproximativ trei zile petalele isi vor pierde culoarea si apa va capata aceasta nuanta de roz. Se strecoară sucul într-un castron mare. Adăugați 1/2 cană zahăr. 

Se amestecă, se amestecă, se amestecă până se dizolvă tot zahărul. Gust. (Notă: dacă sucul are gust de odorizant, adăugați mai mult zahăr, câte o lingură, până când obțineți un echilibru plăcut de aromă de trandafir și dulceață). Se strecoară încă o dată în sticle sau ulciorul de servire la alegere și se răcește.

Pentru mai multe detalii urmariti reteta video :

Comentarii