Crema de musetel facuta acasa



 Cremele de casa se fac mai simplu decat crezi. O crema de mustel u trebuie sa ne lipseasca din casa. Musetelul este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale de la noi din tara si este foarte apreciat datorita proprietatilor sale terapeutice. Acesta are proprietati de vindecare, antioxidante si de curatare. I

Musetelul este si un bun agent hidratant pentru piele si este considerat un remediu eficient in rutina de ingrijire a pielii.  Florile de musetel au proprietati farmacodinamice numeroase ca: antiinflamatoare, analgezice, antiseptice, antihistaminice, antispastice, cicatrizante si stomahice. In cosmetica, extractul de musetel este considerat un adevarat adjudvant in tratamentul inflamatiilor si al iritatiilor produse de acnee pe fata si corp. 

Pentru a prepara o crema avem necoie de 2-3 linguri de flori de musetel proaspete sau uscate. Mai avem nevoie de 100 de ml de ulei de masline sau ulei de floarea soarelui presat la rece.

Se pune uleiul de masline intr-o cratita pe foc, pe baie de aburi si apoi se adauga florile de musetel in uleiul fierbinte. Se lasa compozitia peste noap­te, acoperit , intr-un loc racoros. A doua zi se pune iar pe foc dupa care se strecoara uleiul. In uleiul cald obtinut, se adauga ceara de albine si se amesteca ceara pana se topeste. Crema se pune intr-un recipient de sticla, iar dupa ce s-a racit se pastreaza la frigider.

Mai multe despre prepararea acestei creme , urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii