Fă întotdeauna asta cu roșiile în August !

 




Frunzele de pe tufele de rosii trebuie pastrate cat mai mult timp posibil deoarece frunzele sunt o parte importanta a plantei si ele sunt necesare atat pentru dezvoltarea in general a plantei cat si pentru cresterea si coacerea fructelor de rosii.

Frunzele creaza si furnizeaza substanta care sunt necesare pentru cresterea lastarilor, hranesc tulpina plantei contribuind la dezvoltarea acesteia si de asemenea hraneste rosiile acelerand cresterea si maturizarea acestora.

Dar , pe de alta parte, un numar prea mare de frunze afecteaza ventilatia plantei ceea ce duce la stagnarea umiditatii si ca urmare la dezvoltarea bolilor periculoase, cu ar fi mana tomatelor.

Prin urmare , o parte din frunze trebuie indepartate dar la momentul potrivit. Unele boli afecteaza plantele de tomate la sfarsitul verii, uneori la inceputul toamnei scurtandu-le astfel ciclul de viata. O planta de tomate sanatoase ar trebui sa reziste si sa produca fructe pana toamna tarziu.

Ciupercile si bacteriile incep sa infecteze planta de rosii incepand cu frunzele din jos iar prin uramare toate frunzele inferioare ar trebui indepartate. Fruzele ar trebui sa fie indepartate treptat, nu ar trebui sa indepartam mai mult de patru -cinci frunze odata pentru a nu cauza stres plantei de tomate.

Indepartarea frunzelor ar trebui sa fie facuta pe vreme uscata si insorita. Dupa indepartarea frunzelor ar trebui aplicat un dezinfectat pentru  ca planta sa nu se imbolnaveasca, Eu aplic cenua de lemn in strat foarte fin care ajuta planta sa se vindece.


Mai multe detalii in videoclipul de mai jos :

Comentarii