De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?




Pentru a avea un suc de rosii - bulion pus pete iarna cativa ani trebuie doar să ți cont de câteva trucuri care il va face sa se conserve multi ani. Daca adaugati sare in bulion trebuie sa va asigurati ca este sare neiodata, speciala pentru muraturi. 

Rosiile nu trebuie să fie nici verzi, dar nici prea coapte sau zemoase. Cele mai bune roșii pentru bulionul de casă sunt cele cărnoase. Rosiile care prezinta părțile putrezite, mucegăite sau alterate trebuie tăiate, în caz contrar bulionul va face mucegai. Sucul de roșii, indiferent de metoda aleasă, se pune la fiert până când scade cu două degete sau până nu se mai formează deloc spumă deasupra. Timpul de fierbere poate fi destul de mare, uneori chiar de câteva ore, așa că înarmează-te cu răbdare. Bulionul trebuie pus în sticle spălate și sterilizate bine înainte. 


E nevoie ca sticlele să fie opărite în apă fierbintă sau în cuptor, pe o tavă metalică. Imediat după, sticlele trebuie să stea la loc cald, acoperite cu prosoape. Acest pas este extrem de important caci sucul de rosii trebuie sa se raceasca treptat. O racire brusca al lui , nu va garanta pastrarea lui timp indelungat. La cateva zile se poate verific dacă pulpa s-a separat și s-a depus în partea de jos a sticlei, iar deasupra s-a separat putina apa. Acesta este semn bun. Dacă nu s-a facut separarea, bulionul s-ar putea să fermenteze.

Mai multe aflati in videoclipul de mai jos :

Comentarii