Cum ajuta otetul florile sa infloreasca magnific !

 



Otetul de masa obisnuit poate fi folosit pentru a imbunatati crestere si inflorirea florilor din gradina sau din interior. Otetul folosit in mod corect are o serie de aspecte pozitive asupra plantelor, inclusiv florilor.

Atunci cand este eliberat in sol imbunatateste absortia nutrientilor care sunt disponibili deja in sol. De exemplu, calciul, fosforul, potasiul, care deja se afla in pamant pot fi intr-o forma care este slab accesibila pentru plante. Otetul inhiba si dezvoltarea bolilor care pot fi periculoase pentru flori.

Otetul poate ajuta de asemenea, ca plantelor sa faca fata lipsei de umiditate din sol caci otetul declanseaza mecanisme de rezistenta impotriva secetei la flori. Ajutand asfel florile sa supravietuiasca si sa treaca cu brio de o perioada secetoasa.

Se prepara o solutie din otet, avem necoie de otet de mere sau din vin , de 9 grade care se amesteca cu apa in proportie de 20 de ml la un litru de apa. Cu aceasta solutie se uda florile.

Pentru un efect mai bun, sfarmati niste coji de oua peste care turnati otet cat sa le acopere. Lasati 2-3 zile iar apoi o lingura din acest amestec se amesteca cu a litru de apa si s uda florile . Acestea vor inflori abundent.

Mai multe despre o inflorire abundenta la flori aflati in videoclipul de mai jos :

Comentarii