Suc concentrat de rosii pentru iarna (pasata)

 


O reteta simpla pentru a conserva rosiile pentru iarna.

Rosiile se culeg, se spala bine si se indeparteaza coditele. Se indeparteaza partile alteraate, daca exista. Se dau prin masina de rosii sau prin robotul de bucatarie.

Sucul obtinut se pune la fiert la foc mic. Se fierbe pana scade de jumatate, indepartand spuma formata la suprafata. Cand a scazut sub jumatate, se adauga sare si piper dupa gust. Se adauga si cateva linguriloe de zahar pentru a se conserva mai bine.

Se ,ai lasa putin sa fiarba apoi se toarna fierbinte in borcane. Se intorc borcanele cu gura in jos si se acopra cu prosoape. Se  lasa asa pana a doua zi.


Mai multe despre acesta reteta de suc concentrat de rosii, in videoclipul de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Ciuperci la borcan pentru iarna

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Ciuperci rosioare , vinecioare - hulubite

Bureti iuti la borcan

Retete cu rosioare sau vinecioare - hulubite

Cultivarea usturoiului din seminte

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Recoltarea semintelor de rosii

Formarea capatanei la varza

Inmultirea crizantemelor

Arhivați

Afișați mai multe