Frunzele la castraveti s-au ingalbenit ? Salveaza-i cu aceasta solutie !Ingalbenirea frunzelor la castraveti este in cea mai mare parte un semn de boala fungica. Ar mai putea fi semn de lipsa de apa sau nutrienti , arsuri solare dar daca frunzele incep sa devina si maro , atunci este vorba de o boala fungica.

Frunzele bolnave galbene si maro trebuie indepartate pentru a putea salva planta. Ele trebuie indepartate in afara gradinii pentru a nu afecta alte plante.

Apoi putem prepara rapid o solutie din bicarbonat de sodiu. Avem nevoie de o lingurita de bicarbonat de spodiu la un litru de apa. Se amesteca bine pentru a se dizolva bine bicarbonatul. Se poate dizolva in prealabil intr-un pahar de apa calduta apoi amestecat cu restul apei,

Solutia se poate aplica atat foliar , cat si prin udare. Se pot pulveriza castravetii cu aceasta solutie pe frunze, pe toate partile sau daca doriti o varianta mai simpla puneti bicarbonat in apa in care se uda castravetii sau in solutia in care aplicati diverse ingrasaminte.

Solutia se poate aplica saptamanal pentru protectie.

Mai multe despre aceasta solutie aflati in videoclipul de mai jos :

Comentarii