Roșii soi Tigerella

 






Tigerella a fost o favorită pentru mulți grădinari amatori de foarte mult timp. Dungile de pe pielita sunt motivul cheie pentru aceasta, dar este, de asemenea, un soi ușor de crescut. Roșia Tigerella este o varietate apreciată pentru randamentul ridicat de producțivitate oferit an de an. 

Oferă recolte bogate de roșii mari și rotunde, ce au o coajă roșie, dungată cu nuanțe de galben-portocaliu, foarte cărnoase și suculente. Nu este cea mai gustoasă roșie, dar nici cea mai proastă. Acesta variază semnificativ în funcție de cum și unde este cultivat. 

Tigerella este un soi nedeterminatde roșii și, prin urmare, crește cel mai bine dacă este tăiata . Cea mai frapantă calitate a Tigerellei este aspectul său. Pielita este în principal roșie, dar are dungi portocalii clar vizibile prin ea. Roșiile sunt în mod normal mult mai mari decat rosiile cherry dar mai mici decat alte soiuri de rosii. Datorita aspectului sau este foarte apreciata de copiii mofturosi. 

Produc o recoltă cu două până la trei săptămâni mai devreme decât media, iar cantitatea de roșii produsă este puțin peste medie. Savoarea nu este pe primul loc pe listă în ceea ce privește acest soi. Nu este nici dulce, nici acid, undeva între cele două. 

Textura pare să varieze semnificativ în funcție de condițiile de creștere. Unii le găsesc suficient de tari încât să le felieze, altele le consideră prea moi, pare să depindă foarte mult de condițiile de creștere. Nu este un soi bolnavicios si nu necesita multa munca pentru ele. În general, aceasta este o roșie de crescut pentru valoarea de noutate a pielii multicolore, dar nu pentru celelalte calități ale sale. Acestea fiind spuse, arată impresionant într-o salată!
Este un soi cu polenizare deschisă, iar salvarea semințelor este ușor și ieftin, așa că merită să crești unul din acest soi în fiecare an.

Mai multe aflati in videoclipul de mai jos :

Comentarii