Ce mai semanam sau plantam in gradina in luna Septembrie ?

 Luna Septembrie este inca plina de activitati de gradinarit.

In septembrie semanam spanac . Vremea insorita de la inceputul lunii septembrie este ideala pentru a semana spanac. Pana la venirea iernii, cultura va fi gata. Spanacul este rezistent la temperaturi scazute, astfel ca poate sa treaca bine peste iarna, daca atunci cand se raceste vremea, planta are deja dezvoltata o rozeta de 5-6 frunze. Spanacul se culege primavara, dupa ce si-a format macar 6-8 frunze. S

alata se seamana toamna, cel tarziu in prima jumatate a lunii septembrie. Salata este o planta rezistenta la frig, astfel ca poate fi plantata toamna, ea rezistand cu bine la gerul din timpul iernii. Samanta de salata incolteste la temperaturi de 2 grade Celsius, iar plantele rasarite suporta brumele in ingheturile tarzii de primavara. Unele soiuri de salata suporta chiar si inghetul solului, astfel ca pot ierna in camp. 

 Ridichiile se seamănă în luna septembrie, pe soluri bine aerate și bogate în potasiu și și sărace în azot. O solutie de fertilizare pentru ridichi este adăugarea de cenușă în sol, dar în cantități reduse. Este o cultură care nu necesită foarte multe lucrări de întreținere iar legumele pot și recoltate la o lună de la plantare.

 In septembrie se seamana mazarea Pentru a beneficia de o productie extratimpurie de mazare, trebuie sa plantezi seminte de mazare in toamna. Mazarea are cerinte modeste in ceea ce priveste caldura. Semintele de mazare germineaza la temperaturi scazute, de aproximativ 2-3 grade Celsius. 

 Si capsunile se planteaza toamna In ceea ce priveste fructele, perioada incepand cu 10 septembrie si inchiata cu 15 octombrie este potrivita pentru a planta capsuni. Plantele trebuie plantate la o distanta de 20-25 cm intre ele si 35 cm intre randuri.

 Planta de Broccoli este rezistentă la frig, bogată în vitamine și minerale și poate crește la fel de bine fie că este plantată toamna sau primăvara. Plantele pot fi crescute în interior, în seră sau solarii sau afară, în august sau începutul lui septembrie când căldura este încă destul de mare pentru a putea fi suportată de răsadurile sensibile. Pentru recolte bune, odată cu venirea frigului este indicat să acoperi planta, pentru a o proteja de temperaturile scăzute. 

 Hrean
 Plantarea se face prin rădăcinile hreanului, și dacă nu găsiți câteva bucăți pe la vecini sau cunoscuți, le puteți cumpăra din piață pentru [lantarea lui si pentru o recolta bogata anul viitor. La plantare faceți o o groapă, care este puțin mai adâncă decât rădăcina și puteți introduce hreanul .

Mai multe urmariti in videoclipul de mai jos :


Comentarii