Cand se seamana mararul - langa ce se planteaza mararul?

 Mararul creste inalt si produce o multime de frunze aromate. Umbelele florilor galbene atrag în grădină numeroase insecte benefice. Plantele de mărar sunt atractive pentru gândacii de buburuze, care își vor depune ouăle pe tulpini.


Timp

Semănați direct in sol de la inceputul primăverii până la vară, sau semănați când castraveții sunt transplantați, pentru a coincide maturitatea lor pentru murături. Mărarul tinde să inflorească dacă este transplantat, așa că cel mai bine este semănat direct. Eșalonați recolta prin însămânțare la fiecare 2-3 săptămâni pentru o aprovizionare constantă cu frunze proaspete. Temperatura optimă a solului pentru germinare: 15-21°C . Semințele ar trebui să germineze în 10-21 de zile.


Semințele de mărar

au nevoie de puțină lumină pentru a germina. Semănați semințele la o adâncime de cel mult 5 mm în rânduri la 45 cm  distamta. Răriți plantele pentru a sta la cel puțin 15 cm una de cealaltă.

 Imbunătățește sănătatea varzelor și a altor Brassicas și este un însoțitor foarte bun pentru porumb, castraveți, salată verde și ceapă. Mararul atrage gărgărițele, aripile și viespile parazitoide care se hrănesc cu omizile de grădină. În același timp, respinge afidele și acarienii. Evitați să plantați lângă morcovi și roșii.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii