Cum sa cultivi anghinare

 Anghinarea preferă solul nisipos, bine drenat, dar fertil. Cel mai bine este un pH al solului ușor alcalin. Solul ușor nisipos (gândiți-vă: mediteranean) este ideal. Un bun drenaj este esențial pentru a preveni putrezirea rădăcinilor, mai ales în zonele în care acestea vor fi iernate. Cu toate acestea, solul trebuie să fie capabil să rețină apa suficient de mult pentru a permite rădăcinilor să o preia în timpul verilor fierbinți. Anghinarea necesită multă umiditate pentru o creștere optimă. Udați profund plantele de anghinare în momentul plantării și udați-le adânc cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână. 1 Solul trebuie să fie umed pentru ca mugurii să se dezvolte. 2 Apa menține mugurii florali cărnoși și fragezi și ajută la dezvoltarea unui sistem puternic de rădăcină care va menține plantele în poziție verticală.


Anghinarea este hrănitoare grea, așa că adăugați compost sau gunoi de grajd îmbătrânit în gaura de plantare în momentul plantării.  Alternativ, în momentul plantării puteți aplica un îngrășământ organic echilibrat. 


Cum să cultivi anghinare din semințe

Începeți semințele în interior, cu cel puțin opt săptămâni înainte de data medie a ultimului îngheț. Plantați semințele în tăvi sau ghivece umplute cu un amestec de început de semințe umezit. Temperatura solului trebuie să fie caldă pentru germinare, așa că așezați tava sau vasul cu semințe pe un covor de încălzire sau un spațiu cald, cum ar fi o masă deasupra unui ventilator de căldură. Semințele ar trebui să germineze în 7 până la 21 de zile. Întăriți răsadurile înainte de a le planta afară, dar nu așteptați până când pericolul de îngheț a trecut - anghinarea trebuie să experimenteze o ușoară răcire (nu înghețare) înainte de a depune muguri. Acest lucru poate fi realizat prin punerea plantelor la mijlocul primăverii și expunerea lor timp de o săptămână până la zece zile la temperaturi de aproximativ 15 C sau puțin mai mici.

Puteti semana seminte direct in gradina incepand de la sfarsitul lunii Aprilie.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii