Nu planta niciodată aceste plante una lângă alta - legume incompatibile

 Un alt aspect al plantării însoțitoare spune că unele plante nu ar trebui să fie plantate împreună. Deși au existat puține studii care demonstrează că anumite plante nu se „placă” una de cealaltă, uneori plantele se descurcă mai bine dacă nu sunt plantate împreună.


Acest lucru este valabil mai ales dacă aceste plante vor trebui să se lupte pentru apă și nutrienți sau dacă ambele atrag dăunători sau boli similare care ar putea distruge ambele culturi, de exemplu.


În continuare, iată câteva sugestii pentru plante care nu ar trebui să fie plantate împreună:


Roșii și porumb

Roșiile și porumbul atrag aceiași dăunători, cum ar fi viermele roșiilor, astfel încât ambele culturi ar putea fi sterse de aceste insecte dacă aveți o invazie.



Castraveți și cartofi

Aceste plante concurează pentru aceleași tipuri de nutrienți, așa că este mai bine să le oferim fiecăruia dintre ele spațiul său. De asemenea, ambii pot fi infectați cu virusul mozaicului castraveților, care nu are controale chimice.


Nuc negru și majoritatea celorlalte plante

Nucul negru ( Juglans nigra ) conțin juglona chimică, care ucide rădăcinile plantelor pentru a reduce competiția.


Odată eliberată în sol, această substanță chimică poate deteriora plantele anuale, legumele de grădină, pomii fructiferi și unele plante perene.


Roșii și vinete

Roșiile și vinetele atrag ambele viermi.


Plantarea lor prea apropiată oferă un bufet acestor dăunători, ducând la pierderea potențială a ambelor culturi.


Usturoi și ceapă

Usturoiul este susceptibil la majoritatea bolilor cepei, cum ar fi mucegaiul praf. Oferă-le amândurora o șansă de luptă și nu-i planta prea aproape unul de celălalt sau în același loc an de an.



Varză și alte legume crucifere

Varza și alte legume crucifere, cum ar fi broccoli, gulița, guliul și verdeața de muștar sunt supuse rănirii de către așii de varză.


Unii grădinari raportează că plantarea unui număr mare de legume crucifere împreună pare să atragă mai mulți dintre acești dăunători. O plantare mai diversificată poate reduce riscul ca veți pierde totul dacă aceste insecte nedorite vin să sune.

Fasole lângă sfeclă sau ceapa

Orice membru al familiei de varză lângă căpșuni

Varză, conopidă , porumb, mărar și cartofi lângă roșii

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii