Plantați aceste plante lângă ceapă - protejează de dăunători și asigură o recoltă bună

 Plantarea însoțitoare este practica de a cultiva diferite plante împreună pentru beneficii reciproce. În timp ce cultivarea cepei este o sarcină relativ simplă, o considerație mai complicată este ceea ce ar trebui să crești lângă ele.


Adăugarea unor plante însoțitoare potrivite pentru ceapă vă poate ajuta grădina să producă culturi abundente, aromate și fără dăunători.Morcovi : 

Ceapa poate ajuta la respingerea temutei muscă a morcovului. Înconjurând recolta de morcovi cu ceapă, puteți împiedica dăunătorul din grădină să vă distrugă recolta de morcovi.


Ceapa va ajuta la împiedicarea rozătoarelor să sape după morcovii tăi delicioși, încurcându-le mirosul și scoțându-i de pe urma legumelor cu miros dulce pe care o urmăresc. Ambele plante se bucură de aceleași condiții și au un sezon de creștere similar, ceea ce le face aproape deloc o plantă însoțitoare atunci când sunt combinate cu beneficiile de respingere a dăunătorilor.


Brassicas : plantele din familia verzei sunt plante excelente pentru ceapă, deoarece sunt foarte susceptibile la daunele insectelor și sunt o gustare preferată pentru rozătoare. Plantarea cepei lângă varză, conopidă, broccoli, muștar, gulii și varză de Bruxelles este o modalitate neprețuită de a împiedica acele mici supărări să vă mănânce recolta înainte de a avea șansa de a le recolta.


Salată verde : Ceapa și salata verde se potrivesc perfect într-o salată și într-o grădină. Salata verde tinde să fie mâncată atât de insecte, cât și de rozătoare, iar ceapa face o treabă remarcabilă de a acționa ca un factor de descurajare de a lăsa acest lucru să se întâmple. Plantați aceste două împreună lângă niște roșii când se încălzește și pregătiți o salată pentru o masă delicioasă.


Mușețel . Alături de proprietățile sale antibacteriene și antifungice, mușețelul îmbunătățește aroma cepei atunci când este plantată în apropiere.

 Roșii . Mirosul înțepător al cepei este un excelent repelent care vă protejează plantele de roșii.

Mai multe, aflati in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii