Cand si la ce distanta se seamana mazarea ?

 Pentru a te bucura de mazăre la modul cel mai dulce, trebuie să o crești singur și să o mănânci proaspăt culesă – chiar înainte de a ajunge în bucătărie! Semănați loturi mici la fiecare câteva săptămâni de la începutul primăverii, pentru recolte până la vară și până în toamnă și culegeți păstăile în mod regulat pentru a încuraja să se formeze mai multe. Puteți recolta și lăstari tineri de mazăre, pentru a adăuga la salate.


Soiurile de mazăre pentru decojire produc fie mazăre netedă, fie încrețită. Soiurile netede sunt mai rezistente, deci sunt mai bune pentru semănaturile timpurii. Soiurile încrețite sunt pentru semănat de primăvară târzie sau de vară și au o aromă mai dulce.


Soiurile sunt clasificate ca culturi timpurii sau principale, crescând progresiv în înălțime și cu nevoie de mai mult timp pentru a recolta:


Mai devreme – semănați martie până la începutul lunii iunie, începeți recoltarea în aproximativ 12 săptămâni 

Al doilea timpuriu – semănați martie până în iunie, începeți recoltarea în 13-14 săptămâni 

Culturi principale – semănați din martie până în iunie, începeți recoltarea în 14-16 săptămâni


Semănatul sub acoperire în februarie sau martie vă permite să începeți devreme, mai ales dacă solul este rece și umed, când semințele pot să nu germineze sau pot putrezi în aer liber. De asemenea, puteți semăna toamna și puteți păstra plantele în casă peste iarnă, pentru plantare la începutul primăverii. Semănatul în interior poate proteja semințele de a fi mâncate de șoareci.


Sezonul principal de semănat în aer liber este din martie până în iunie. Semințele de mazăre nu vor germina în condiții reci, așa că așteptați până când solul atinge aproximativ 10 ° C.

Semințele ar trebui să fie plantate la o adâncime de 1cm și la o distanță întreele de 4–6 cm. Spațiati rândurile de mazăre la cel puțin 35 cm dintre ele. 

 Timpul de germinare: 7-14 zile

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos:
Cand si la ce distanta se seamana mazarea ?

Comentarii