Cand se seamana patrunjelul ?

 Compact și ușor de cultivat din semințe, pătrunjelul produce frunze nutritive și acidulate de-a lungul verii și până în toamnă. Face o margine atractivă pentru paturile de legume și crește bine în recipiente. Alegeți dintre tipurile creț sau cu frunze plate și utilizați în salate, sosuri și unturi și presărați peste tot felul de feluri de mâncare gătite.


Pătrunjelul ( Petrosilenum crispum ) este o plantă bienală, ceea ce înseamnă că crește frunze în primul an, apoi înflorește și pune semințele în al doilea. Pătrunjelul este ușor de cultivat din semințe, dar germinează lent. Puteți fie să semăna în aer liber, unde urmează să crească, fie să semănați în interior și să transplantați afară mai târziu. Poate fi cultivat și în interior, pe un pervaz însorit.


Ajungând la aproximativ 30 cm înălțime, pătrunjelul formează o rozetă cu frunze care poate fi culesă în mod repetat, luând de fiecare dată câteva frunze per plantă.

Semănați de la începutul primăverii, luna Martie până la începutul verii pentru culesuri pe tot parcursul verii și toamnei.Alegeți un loc de creștere cu sol bine drenat, la soare sau la umbră parțială.


Semănați semințele în santuri adânci de 1 cm ,  acoperiți cu pământ și udați ușor. Distanțați rândurile la 15 cm . 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Germinarea poate fi lentă, durând până la șase săptămâni. Păstrați solul liber de buruieni în orice moment. 


Cand răsadurile sunt suficient de mari pentru a fi manevrate, rareste-le la o distanță de 15 cm de-a lungul rândului, îndepărtându-le pe cele mai slabe. 

Comentarii