De ce cad frunzele de la bonsai?

 Bonsaiul de interior ar trebui păstrat la temperaturi de peste  15 ° C pe tot parcursul anului, ceea ce înseamnă că în majoritatea climatelor trebuie să fie păstrați în interior în timpul iernii. Majoritatea speciilor de bonsai de interior (Ficus, Jade, Carmona, etc) nu își scapă frunzele, decât dacă există o problemă:


Udarea excesivă este un motiv comun atunci când Bonsaiul de interior este plantat într-un sol sărac care reține prea multă apă. Câteva luni de udare excesivă vor duce la putrezirea rădăcinilor, vizibilă doar în copac, pierzându-și puterea și căzând frunzele. Ar trebui să udați numai când solul se usucă ușor și odată ce copacul se descurcă mai bine, repotați-l într-un sol mai bun.


Udarea prea putina este, de asemenea, o cauza comună de uscare a frunzelor. Un bonsai este pus într-un vas mic și, prin urmare, nu are prea multe rezerve de apa. Dacă uitați să vă udați copacul, rădăcinile mor și copacul va muri. În timp ce cu udarea excesivă copacul își va pierde încet puterea, cu udarea insuficientă copacul își va scăpa frunzele în câteva zile. Din păcate, nu există leac, așa că asigurați-vă că țineți un ochi pe copacul și nu uitați să-l udați. 

O altă problemă, mai ales când un Bonsai este plasat în interior, este lumina slabă. Așezați-vă copacul chiar în fața unei ferestre, de preferință orientat spre sud. Copacul are nevoie de multă lumină!

Un alt motiv ar putea fi faptul că copacul tău are un dăunător sau o boală, care ar trebui să fie vizibilă pe copacul tău.

În cele din urmă, prea multă sau prea puțină fertilizare va duce la pierderea din forță a copacului și la căderea frunzelor.



Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii