Legume de semănat la începutul primăverii

 Pe măsură ce începem să simțim semne reale ale primăverii în aer, entuziasmul pentru un sezon cu totul nou de grădinărit crește și suntem cu toții dornici să începem și să semanam si plantăm. Dar există câteva semințe pe care le puteți semăna cu încredere la începutul sezonului, care vor fi suficient de rezistente pentru a supraviețui unei temperaturi de frig și, oferind acestor culturi iubitoare de primăvară un început devreme, ar trebui să obțineți o recoltă excelentă înainte ca căldura verii să vina.

Ceapa

Ceapa este destul de rezistentă la îngheț și plantând „bulbii” (mai degrabă decât semințe) veți avea un avans considerabil în sezon, deoarece pot fi plantate direct în grădină, de îndată ce solul poate fi săpat la începutul primăverii. 

Arpagicul va rămâne latent, dar în siguranță, la temperaturi de până la -6°C și va crește viguros când vremea se încălzește la aproximativ 12°C - în mod normal până la sfârșitul lunii martie. 

Salată verde

Salata verde preferă de fapt condițiile răcoroase și umede ale primăverii devreme și adesea va avea nevoie de protecție împotriva soarelui puternic mai târziu în sezon, așa că este o recoltă excelentă pentru a începe devreme.



Odată ce solul s-a încălzit la 4°C sau mai mult, semințele de salată pot fi semănate direct în grădină.


Ridichi

Ridichia este un cultivator foarte rapid, care se maturizează de la sămânță până la recoltare în mai puțin de o lună - perfect pentru a umple orice spațiu liber între culturile cu maturare mai lentă, pentru un plus colorat la parcela dumneavoastră.


Semănați semințele de ridichi direct din luna martie sau la începutul lunii aprilie și continuați să plantați la fiecare 10 zile pentru recolte continue de ridiche chiar în vară.

Spanac


Odată ce solul este lucrabil, semințele de spanac se scroacă în rânduri de 2 cm adâncime, rărindu-le la o distanță de 10 cm, când plantele au 5 cm înălțime. Semănați mai multe semințe de spanac la fiecare două săptămâni în primăvară pentru a obține o recoltă bună înainte de zilele mai calde de vară.


Rucola

Frunzele de rucola piperată sunt mai moi și mai dulci atunci când sunt crescute în condiții mai răcoroase și pot supraviețui unui îngheț ușor, așa că începeți să semănați devreme și să recoltați în mod regulat. 

Morcovi

Morcovii se bucură de temperaturi mai calde ale solului, de 13°C sau mai mult, dar merită să începeți devreme într-o cloșă sau tunel, astfel încât să vă puteți bucura de morcovi dulci la începutul verii.


Mazăre

Este o idee bună să vă puneți mazărea în sol cât mai curând posibil pentru a profita la maximum de capacitatea lor de fixare a azotului - se descurcă bine în condiții mai răcoroase și pot rezista la un îngheț ușor.


Gulie

Gulia este o legumă bienală, rezistentă la rece, cu aspect destul de extraordinar, care produce frunze verzi deasupra și un bulb dulce și ușor dedesubt. Ca membru al familiei Brassica, gulia se descurcă bine în condiții mai răcoroase și va germina ușor odată ce temperaturile solului sunt de cel puțin 7°C.

Comentarii