Cand se seamana morcovii ?

 Cultivarea morcovilor este simplă atâta timp cât pregătiți bine solul, îndepărtați musca de rădăcină a morcovului și creșteți soiul potrivit pentru nevoile dvs. și spațiul de creștere. 


Semănați semințele de morcov cu moderație în semănătoare în sol pregătit din luna martie până în iunie. Se acopera cu un strat subtire de pamant cernut si se uda bine. Semințele de morcov ar trebui să germineze în câteva săptămâni.

Cel mai bine este să evitați rărirea morcovilor pentru a evita musca de rădăcină a morcovului , aceasta putand fii prevenita prin benzi de seminte sau amestecarea semintelor cu nisip sau zat de cafea la semanare.

Păstrați zona fără buruieni și udați numai în perioadele foarte uscate. 

Faceți un șanț adânc de aproximativ 2 cm adâncime folosind marginea unei sape . Semănați semințele subțiri de-a lungul fundului semănătoarei la aproximativ 5-8 cm una de cealalta – aveți grijă să nu creșteți morcovii prea apropiați, deoarece acest lucru le poate împiedica creșterea.

Creșterea morcovilor poate dura până la trei luni – în funcție de soiul pe care îl alegeți, ar trebui să recoltați morcovi proaspeți la aproximativ 10-16 săptămâni după însămânțare.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii