De ce se usuca bobocii la orhidee

 Mugurii orhideei sunt partea cea mai fragilă a orhideei și cei mai susceptibili la deteriorare. Modificările frecvenței de udare, poluarea, lumina insuficientă, fluctuația temperaturii și schimbările de mediu fac ca mugurii de orhidee cu aspect sănătos să cadă, să se ofilească și să cadă.


Lumina insuficientă poate duce la pierderea mugurilor

Lipsa luminii suficiente poate duce la scăderea mugurilor. Încercați să vă mutați orhideea mai aproape de fereastră. În același mod, evitați să puneți o orhidee lângă o lampă sau un bec care produce multă căldură.


Modificările cantității și frecvenței de udare pot cauza căderea mugurilor

Udarea excesivă sau insuficientă poate provoca caderea de muguri . Pentru a preveni ofilirea mugurilor de orhidee, acest lucru este valabil mai ales pentru orhideele Phalaenopsis, încercați să împiedicați orhideea să stea în apă și să nu se usuce prea mult. În plus, respectarea unui program regulat de udare va ajuta mugurii să se dezvolte normal.


Fluctuațiile frecvente ale temperaturii pot deteriora mugurii de orhidee

Verificați pentru a vedea dacă orhideea dvs. se află într-un loc în care pot exista schimbări extreme de temperatură . A fi prea aproape de sistemele de încălzire și răcire nu este o idee bună. Verificați dacă există curenți în apropierea orhideei dvs. Apropierea de ușile exterioare poate reprezenta o amenințare dacă locuiți într-o zonă cu temperaturi extrem de reci.


Dacă Phalaenopsis-ul tău și-a pierdut toti mugurii, pur și simplu tăiați tulpina  la un nod proaspăt sau crestătură de-a lungul tulpinii și un nou vârf de floare poate începe să crească. 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii