La ce distanta se planteaza ceapa?

 Ceapa este de obicei crescută din bulbi plantate in aer liber toamna sau primavara. Acestea cresc rapid și fiabil, cu întreținere minimă. Pot fi cultivate și din semințe, deși acest lucru necesită puțin mai mult timp și grijă.


Ceapa place un loc cald și însorit în sol bine drenat, cu udare în perioadele de secetă și plivitul regulat. Ceapa poate fi cultivată și în recipiente mari. Recoltați recolta vara sau la începutul toamnei, apoi folosiți-le imediat sau păstrați-le oricând este necesar în următoarele luni.


Există multe soiuri din care puteți alege, producând ceapă galbenă, albă sau roșie, unele picante și picante, altele blânde și dulci. Soiurile se maturizează în momente diferite de la începutul verii până la începutul toamnei. Unele se păstrează deosebit de bine sau sunt rezistente la boli.



Alegeți un loc de plantare însorit, cu sol cu ​​drenaj liber și pliviți bine. Ceapa are un sistem de rădăcină limitat, așa că îmbunătățirea solului cu multă materie organică înainte de plantare este neprețuită .


Poți semăna ceapa în aer liber de la sfârșitul iernii până la mijlocul primăverii, odată ce solul tău se usucă și începe să se încălzească.


Plantati la o distanta de 5 - 10 cm dintre ele si la 25-30 de cm intre randuri.


Arpagicul este de obicei plantateprimăvara, de la mijlocul lunii martie până la jumătatea lunii aprilie. Există, de asemenea, câteva soiuri pentru plantarea de toamnă, adesea vândute ca ceapă de iarnă sau ceapa japoneză - acestea sunt mai puțin sensibile la frig, care altfel ar provoca inflorirea . Plantarea de toamnă nu este potrivită în soluri grele predispuse la aglomerarea cu apă, deoarece seturile sunt susceptibile să putrezească. 


MAI MULTE, URMARITI IN VIDEOCLIPUL MEU DE MAI JOS :

Comentarii