Calirea rasadurilor

 

Călirea este procesul de expunere treptată a răsadurilor la condițiile exterioare. Permite rasadurilor dumneavoastră să reziste la schimbările condițiilor de mediu cu care se vor confrunta atunci când sunt plantate afară, în grădină. 
Încurajează schimbarea de la o creștere moale și suculentă la o creștere mai fermă și mai dură.

 Începeți să întăriți rasadurile cu 1-2 săptămâni înainte de a pune plantele în grădina dvs. Cel mai simplu mod de a le întări este să le plasați afară, într-un loc umbrit, protejat în zilele calde, aducându-le noaptea inapoi la adapost.

 În fiecare zi, creșteți cantitatea de lumină solară pe care o primesc rasadurile. Nu puneți răsaduri fragede în aer liber în zilele cu vânt sau când temperaturile sunt sub 12° C. Chiar și plantele rezistente la frig vor fi rănite dacă sunt expuse la temperaturi de îngheț înainte de a fi întărite. Reduceți frecvența udării pentru a încetini creșterea plantelor, dar nu lăsați plantele să se ofilească. 

Un cadru rece oferă un mediu excelent pentru întărirea rasadurilor. După întărirea corespunzătoare, plantele de tomate pot tolera, de obicei, înghețurile ușoare și neașteptate, cu daune minime. Procesul de întărire are scopul de a încetini creșterea plantelor. Dacă este dusă la extrem de a opri efectiv creșterea plantelor, anumite culturi pot fi cauzate daune semnificative. De exemplu, conopida va produce capete de mărimea degetului mare și nu se va dezvolta în continuare. Castraveții și pepenii nu vor mai crește dacă sunt întăriți prea sever.

Mai multe despre cum calesc eu rasadurile , in videoclipul de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Ingrasaminte naturale pentru rosii

Metode naturale impotriva musculitelor negre

Legume care se planteaza in luna iulie

Cenusa la ardei si vinete

Bicarbonatul de sodiu pentru legumele din gradina

Bicarbonatul de sodiu la rosii

Cum sa ai tufe de fasole pline de pastai

Lucrari la vinete - copilire, defoliere , legare

Ce se planteaza langa ceapa

Piper la gaini si pui