Primele legume plantate primavara in gradina

 

Legumele de sezon rece sunt primele care sunt plantate în anul calendaristic. În funcție de legumă și de sezonul de vegetație al zonei dvs., acestea pot fi plantate din nou în toamnă . Legumele din sezonul rece pot rezista (și chiar prospera în) temperaturi mai scăzute și trebuie să fie recoltate înainte de a ajunge la căldura verii, deoarece unele nu pot trăi la temperaturi calde. Exemplele includ salata verde, varza, varza kale, napii, varza de Bruxelles.

Legumele de sezon cald nu pot supraviețui la temperaturi scăzute, așa că sunt plantate în siguranță după ultima dată de îngheț. Acestea sunt legumele de vară, cum ar fi roșiile, fasolea, familia dovleceilor, pepenii și ardeii.

Pentru legumele din sezonul rece, veți dori, în general, să plantați la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie, în funcție de momentul în care va apărea ultimul îngheț și de condițiile meteorologice actuale. Semănatul direct este atunci când semănați semințele direct în pământ, unde vor crește, spre deosebire de a le începe în interior și de a le crește în recipiente sub lumină până când pot fi transplantate în pământ unde vor crește.

Care sunt cele mai bune legume de plantat la începutul primăverii? 
 Ridichi ( Raphanus sativus ) : Ridichile sunt legume rădăcinoase care se pot recolta în aproximativ 3 săptămâni.
 Napi (Brassica rapa subsp. rapa) : Napii sunt legume rădăcinoase care pot recolta oriunde între 30-60 de zile. Când rădăcinile au 2-3 inci în diametru, săpați-le cu grijă din pământ.
Morcovi (Daucus carota subsp. sativus) : Acestea sunt legume rădăcinoase care pot dura până la 75 de zile pentru a se maturiza.

Mai multe despre legumele care sunt plantate sau semanate primavara in videoclipul de mai jos :

Comentarii