De ce nu infloreste magnolia

 

Majoritatea grădinarilor cu magnolii abia așteaptă ca florile glorioase să umple baldachinul copacului primăvara. Când mugurii unei magnolie nu se deschid, este foarte dezamăgitor. Ce se întâmplă când mugurii de magnolie nu se deschid? 

Când vezi boboci abundenți de magnolie pe ramurile copacului tău, vei spera la un baldachin plin de flori primăvara. Când acei muguri de magnolie nu se vor deschide, primele lucruri pe care trebuie să le uitați sunt practicile culturale, inclusiv cantitatea de soare și irigarea pe care o primește copacul în locația sa actuală. 

Copacii de magnolie au nevoie de mult soare direct pentru a produce flori. Cu cât copacul tău devine mai multă umbră, cu atât vei vedea mai puține flori. Chiar dacă l-ați plantat într-un loc senin și însorit, este posibil ca copacii din apropiere să fi crescut înalți și să-l umbrească în prezent. Dacă acei muguri de magnolie închiși nu primesc mult soare, v-ați dat seama care este problema. 

La fel, arborii de magnolie nu se descurcă bine cu prea mult îngrășământ cu azot. Dacă observați că florile de magnolie nu se deschid, asigurați-vă că copacii tăi se hrănesc suficient, dar nu prea mult.

Mai multe despre faptul ca magnoliile nu infloresc, in videoclipul de mai jos :


Comentarii