Plantarea bulbilor de lalele primavara

 

Lalelele (Tulipa spp.) sunt un plus fermecător pentru orice grădină de primăvară și sunt unele dintre primele flori care apar după o iarnă lungă. Bulbii de lalele necesită vreme rece pentru a înflori corect. Bulbii tăi vor avea nevoie de cel puțin 14 săptămâni de vreme rece pentru a-i ajuta să stocheze nutrienții necesari din sol. 

Când plantați lalele primăvara, solul cald ar putea să nu permită bulbilor să iasă din starea de repaus și să crească. Pentru înflorirea bulbilor de primăvară, trebuie să începeți la sfârșitul iernii pentru plantarea în aer liber sau în interior pentru transferul pe un sol mai cald. Plantați în aer liber cât mai curând posibil 

Mai e frig afară? Perfect. Spre deosebire de alte plante, atunci când vine vorba de plantarea lalelelor primăvara, cu cât este mai rece, cu atât mai bine. Bulbii ar trebui să fie plantați toamna cu șase săptămâni înainte de îngheț, dar pot supraviețui dacă li se acordă timp să se înrădăcineze. Plantarea la sfârșitul iernii vă permite să obțineți un avans în sezon. Dacă aveți bulbi, îi puteți planta oricând iarna, chiar și în ianuarie sau februarie, cu speranțe pentru o înflorire de primăvară. Dacă este primăvara devreme, s-ar putea să aveți în continuare șansa de a vă pune bulbii de lalele în pământ înainte de a deveni prea cald. Răciți bulbii la frigider înainte de plantare, în mod ideal timp de 12 săptămâni. Alegeți o zonă parțial umbrită; solul de acolo va fi mai rece decât petele însorite. 

Temperatura medie pe noapte nu trebuie să fie peste 10 grade . Având în vedere acest interval de temperatură, plantarea la sfârșitul iernii/începutul primăverii în zone cu climă mai caldă, care se confruntă cu ierni blânde, poate fi de fapt mai bună pentru bulbii tăi! Plantați bulbii la cel puțin 8 cm adâncime, menținând bulbul umed în timp ce plantați.


Comentarii