Metode naturale impotriva musculitelor negre

 

Dacă ești un grădinar cu experiență, probabil că vei ști deja ce este musca neagră și de ce este atât de distructivă. Cu toate acestea, pentru cei care sunt începători în grădinărit, înțelegerea cu ce te lupți îți poate da avantajul. 

 Musculita neagra este o specie de afidă, o mică insectă zburătoare al cărei tip cel mai comun este afidul fasolei negre. Deși pot fi mici și aparent inofensive, aceste creaturi pot avea un efect devastator asupra plantelor. Aceste muște sunt capabile să infecteze rapid o plantă cu un virus dăunător, dar asta nu este tot. Ele vor suge seva și, literalmente, viața din plante, în special cele tinere, și vor lăsa în urmă o substanță dulce cunoscută sub numele de miere care va duce în cele din urmă la creșterea ciupercilor. Odată ce începe această creștere fungică, lumina soarelui către plantă este parțial blocată, ceea ce îi poate opri creșterea și îi poate afecta bunăstarea. 

O altă problemă comună cu musca neagră este că femelele se pot reproduce fără un mascul. Aceasta înseamnă că, pe parcursul unui sezon de creștere, sute de noi muște negre vor fi introduse în populație. Pe măsură ce se întâmplă acest lucru, musculitele negre vor putea infecta tot mai multe plante cu un virus și, odată ce acest lucru începe, poate fi dificil să se oprească. Singura modalitate de a opri răspândirea este eliminarea și distrugerea plantelor infectate.

Acest lucru poate fi devastator, dar orice plantă care nu este încă infectată va avea în continuare o șansă.Deși uleiurile esențiale pot proveni din plante, ele vă pot ajuta și plantele atunci când există un focar de muște negre. 

Unele dintre cele mai bune opțiuni pentru lupta impotriva lor includ ulei de cuișoare, cimbru, rozmarin și mentă; toate acestea sunt incredibil de puternice . Ar trebui să puneți între trei și patru picături într-o sticlă cu pulverizator și să adaugati apă. Acesta poate fi apoi pulverizaa pe plantele afectate, iar musca neagră, împreună cu ouăle lor, vor fi ucise. Asigurați-vă că pulverizati pe  întreaga plantă, inclusiv partea inferioară a frunzelor.

Mai multe metode in videoclipul de mai jos :

Comentarii