Cum si cand se planteaza trandafirii in gradina

 

Trandafirii sunt una dintre cele mai populare plante din lume. Ei simbolizează dragostea și romantismul și oferă flori frumoase, frunziș atractiv și un parfum floral. 

Puteți cumpăra plante de trandafiri în două forme. Trandafirii container au fost cultivați într-un ghiveci, în timp ce soiurile cu rădăcină goală sunt cultivate în pământ și dezgropate. Rădăcinile lor sunt apoi împachetate înainte de a fi vândute. Trandafirii cu rădăcină goală sunt adesea mai ieftini de cumpărat, deoarece sunt mai ușor de produs.

Nu planta niciodată trandafiri acolo unde i-ai crescut înainte. Sunt sensibili la boli, iar plantarea unuia nou în același sol ii poate pune în pericol. În plus, trandafirii sunt plante flămânde și drenează substanțele nutritive din sol. Sapă multă materie organică înainte de a începe.

Majoritatea trandafirilor au nevoie de un loc adăpostit în plin soare, dar există și câteva soiuri pentru umbră. Dacă plantați mai mulți trandafiri, plantați în diagonală și nu în linii drepte și lăsați cel puțin 45 cm între fiecare tufă.

Săpați o groapă care este mai largă și mai adâncă decât globul de rădăcină. Bifurcați deasupra fundului pentru a slăbi solul și pentru a facilita creșterea rădăcinilor. Puteți crește nivelul de potasiu, care este important pentru trandafiri, adăugând puțină coajă de banană tocată.

Mai multe in videoclipul de mai jos :

Comentarii