Cum si cand se planteaza trandafirii in gradina

 

Trandafirii sunt una dintre cele mai populare plante din lume. Ei simbolizează dragostea și romantismul și oferă flori frumoase, frunziș atractiv și un parfum floral. 

Puteți cumpăra plante de trandafiri în două forme. Trandafirii container au fost cultivați într-un ghiveci, în timp ce soiurile cu rădăcină goală sunt cultivate în pământ și dezgropate. Rădăcinile lor sunt apoi împachetate înainte de a fi vândute. Trandafirii cu rădăcină goală sunt adesea mai ieftini de cumpărat, deoarece sunt mai ușor de produs.

Nu planta niciodată trandafiri acolo unde i-ai crescut înainte. Sunt sensibili la boli, iar plantarea unuia nou în același sol ii poate pune în pericol. În plus, trandafirii sunt plante flămânde și drenează substanțele nutritive din sol. Sapă multă materie organică înainte de a începe.

Majoritatea trandafirilor au nevoie de un loc adăpostit în plin soare, dar există și câteva soiuri pentru umbră. Dacă plantați mai mulți trandafiri, plantați în diagonală și nu în linii drepte și lăsați cel puțin 45 cm între fiecare tufă.

Săpați o groapă care este mai largă și mai adâncă decât globul de rădăcină. Bifurcați deasupra fundului pentru a slăbi solul și pentru a facilita creșterea rădăcinilor. Puteți crește nivelul de potasiu, care este important pentru trandafiri, adăugând puțină coajă de banană tocată.

Mai multe in videoclipul de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Bolile ochilor la gaini si pui - Conjunctivită, Salmoneloza simptome si tratament

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Metode naturale impotriva musculitelor negre

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Conopida murata in saramura

Frunze de varza murata la borcan pentru sarmale