Pepeni galbeni - plantare, cultivare, ingrijire

 

Pepenii galbeni sunt un fruct care aparține familiei Cucurbitacee. Sunt rude apropiate cu castraveții și dovleceii. Ei cresc pe vițe care se răspândesc pe pământ; cu toate acestea, pot fi crescuti și în poziție verticală dacă li se oferă sprijinul adecvat.

 Pepenii sunt originari din Africa. De fapt, multe varietăți de pepeni sălbatici cresc și astăzi pe continent. In cele mai multe ierni solurile noastre îngheață profund și se pot încălzi lent, iar pepenii trebuie să aibă un sol cu ​​adevărat cald pentru a se dezvolta. Odată cu venirea verii, zilele lungi, luminoase și calde sunt bune pentru dezvoltarea viței , a florilor și a fructelor. Calitatea pepenilor galbeni - aroma, aroma, textura și dulceața - este cea mai bună atunci când conținutul de zahăr al fructelor este ridicat. Pepenii dulci au nevoie de multă lumină solară, temperaturi calde, suficientă apă și fără boli și insecte. 

 Stresul plantelor, fie că este cauzat de insecte, boli ale frunzelor, buruieni, alimentație deficitară, prea multă sau prea puțină apă, sau condiții reci sau tulburi, va împiedica fructele să creeze suficient zahăr. Pepenii se comportă cel mai bine în locuri fierbinți, însorite, cu soluri fertile și bine drenate.Toate tipurile de pepeni se dezvoltă cel mai bine în sol nisipos, bine drenat, ușor acid. Se descurcă cel mai bine în solul care are un nivel de pH între 6,0 și 6,8, așa că este o idee bună să vă testați solul pentru a determina dacă nivelul pH-ului este potrivit pentru a susține pepenii.

Dacă nivelurile sunt sub 6,0, plantele vor produce frunziș galben și vor produce foarte puține fructe, dacă există. Dacă trebuie să creșteți nivelul pH-ului solului, puteți face acest lucru adăugând compost organic sau gunoi de grajd bine putrezit în grădina. Trebuie evitat gunoiul de grajd proaspăt, deoarece poate conține un nivel ridicat de bacterii dăunătoare care ar putea afecta plantele. În plus, gunoiul de grajd proaspăt poate crește riscul de buruieni, care pot absorbi umiditatea de care are nevoie pepenii pentru a crește. O altă notă despre sol: pepenii au nevoie de pământ bine drenat pentru a se dezvolta, altfel va putrezi. Dacă solul dumneavoastră nu drenează bine, vă recomandăm să vă plantați pepenii în paturi înălțate pentru a asigura un drenaj adecvat.


Mai multe in videoclipul de mai jos :

Comentarii