Langa ce plantam dovleceii

 

Dovleceii (Cucurbita pepo) sunt o plantă de dovleac de vară care produce o recoltă abundentă. Practicarea plantării însoțitoare cu dovlecelul tău poate ține dăunătorii departe de plantele tale de dovlecel și poate asigura o recoltă sănătoasă.

Plantarea însoțitoare este o metodă de grădinărit testată în timp, care îmbogățește și protejează culturile vulnerabile. Fermierii și grădinarii plantează culturi specifice una lângă cealalta pentru a descuraja dăunătorii, a atrage insecte benefice și pentru a stimula creșterea. 

Atrageți insecte benefice . 

Polenizatorii precum albinele și gărgărițele pot folosi puțină încurajare pentru a vizita grădinile de legume și a poleniza culturile. Grădinarii plantează adesea plante atractive, cum ar fi galbenelele, pentru a încuraja polenizatorii să le viziteze.

Multe plante însoțitoare (cum ar fi măghiranul, mușețelul și cirul de vară) eliberează substanțe chimice specifice care încurajează o creștere mai rapidă sau un gust mai bun în plantele din jurul lor, ducând la recolte mai rapide și mai bune pentru grădinarii de acasă.

Plantele care cresc înalte și cu frunze (cum ar fi dovleceii și sparanghelul) pot oferi umbră binevenită plantelor sensibile la soare de sub ele.
Dovlecelul este una dintre cele trei legume surori (fasole, porumb și dovleac), ceea ce înseamnă că toate cresc bine împreună. Când plantați dovlecei rețineți că aceștia sunt „hrănitori grei” și necesită mai mulți nutrienți decât majoritatea plantelor. Exemple de plante însoțitoare bune care să crească bine cu plantele de dovlecel includ: 

 Fasole . Fasolea fixează nivelurile de azot în sol pentru a echilibra nivelul pH-ului.

Alte plante companion pentru dovlecei in videoclipul de mai jos :

Comentarii