Langa ce se planteaza morcovii

 

Plantarea însoțitoare în grădina dvs. de legume este o modalitate excelentă de a crește dimensiunea culturii pe care o veți avea atunci când vine timpul să recoltați. Combinația potrivită de legume plantate împreună îmbunătățește creșterea, reduce bolile, încurajează insectele benefice să prospere în grădină și descurajează dăunătorii.

Morcovii au multe plante însoțitoare care îi pot proteja de dăunători și le pot stimula creșterea. Plantele care sunt deosebit de bune plante însoțitoare pentru morcovi includ: 

 Arpagicul : 
Când este cultivat lângă plantele de morcovi, arpagicul îmbunătățește gustul și textura vecinilor lor de morcovi. Arpagicul descurajează, de asemenea, afidele și alți dăunători. 

Praz : 
Prazul este plante excelente pentru morcovi, deoarece descurajează muștele morcovului, iar morcovii resping moliile prazului. Plantarea de praz și morcovi împreună poate ajuta ambele plante să crească fără a fi deteriorate de dăunători. 
Leguminoase : 
Leguminoasele pot îmbogăți solul din jurul morcovilor prin procesul de fixare a azotului . Plantarea fasolei sau a mazarei în apropierea plantelor de morcov vă va asigura că morcovii au un sol bogat și sănătos în care să crească.

Mai multe despre plantele companion ale morcovilor, in videoclipul de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Ingrasamant cu drojdie pentru muscate si orhidee

Fertilizarea usturoiului, ingrasamant natural pentru usturoi mare

Flori de apartament usor de intretinut

Metode de ingrosare a rasadurilor

Erbicid natural pentru buruieni

Cultivarea usturoiului din seminte

Producerea si obtinerea arpagicului din seminte de ceapa

Ingrijire si fertilizare ,cultivare dovlecei in gradina

La ce legume folosim cenusa