Legumele cu cea mai rapidă creștere

 

Ți-ar plăcea să crești o grădină de legume, dar simți că durează mult prea mult? Ei bine, lucrul uimitor este că nu trebuie. În schimb, puteți planta câteva legume cu creștere mai rapidă și aveți câteva opțiuni grozave de alimente proaspete din care să alegeți.

Ridichi – 21 de zile

 Ridichile sunt crocante, delicioase, simplu de cultivat și binecunoscute ca fiind una dintre legumele cu cea mai rapidă creștere pe care le poți avea în grădina ta. Semințele de ridichi germinează rapid; La aproximativ trei sau patru zile după plantare, veți observa lăstarii verzi cu frunze care apar. Plantați săptămânal pentru o aprovizionare constantă cu aceste salate crocante preferate.

Ceapa verde – 21 de zile 

Ceapa crescută până la maturitate durează aproximativ șase luni, dar ceapa este cultura care continuă să ofere. Daca le creșteți din arpagic, ar trebui să fie gata pentru consumat în 21 de zile. Una dintre cele mai bune modalități de a recolta este să le tăiați, mai degrabă decât să scoateți întreaga rădăcină din pământ. Odată ce lăstarul verde a atins 12 cm înălțime, tăiați-l chiar deasupra solului și adăugați-l în bolul de salată sau în supe. Planta va continua să producă pentru restul sezonului și, adesea, pentru anii următori. Chiar și în cele mai reci climate, ceapa verde este de obicei prima plantă care apare în grădină pe măsură ce se apropie primăvara și ultima care moare toamna când nopțile devin geroase.

Mai multe despre alte legume care cresc rapid si repede in videoclipul de mai jos :


Comentarii