Inmultirea capsunilor prin seminte

 

Dacă îți plac căpșunile, atunci să le crești în grădina ta este o idee minunată. Odată ce cumpărați câteva plante, le puteți înmulți fără prea mult efort. Înmulțirea tuturor plantelor de căpșuni producătoare de alergători este ușor și complet gratuit. Este ceva ce îmi place să fac în propria mea grădină. Este foarte satisfăcător să crești o colecție de plante și poate chiar să ai plante suplimentare pentru a le oferi familiei sau prietenilor. 

Plantarea semințelor de căpșuni poate suna a fi cea mai simplă modalitate de a crește căpșuni. Cu toate acestea, cultivarea căpșunilor din semințe necesită timp și pentru a o face corect sunt necesari câțiva pași.

Primul pas care ar trebui făcut este inițierea repausului în semințe. Acest lucru se întâmplă în mod natural în timpul iernii, dar poate fi simulat în interior prin simpla păstrare a semințelor de căpșuni într-un recipient sigilat la frigider timp de 2-4 săptămâni. Acest proces se numește „stratificarea” semințelor tale și va reduce foarte mult timpul de încolțire și va crește rata de germinare a semințelor de căpșuni. Unele soiuri de căpșuni nu necesită stratificare la rece; acest lucru ar trebui să fie marcat pe pachetul de semințe. Cu toate acestea, stratificarea nu va deteriora semințele în niciun caz.

 De asemenea, ar trebui să fie marcat pe ambalaj dacă semințele au fost deja păstrate la frigider. După ce ați stratificat semințele de căpșuni în frigider, mutați recipientul într-o locație la temperatura camerei pentru o zi sau două. Semințele sunt acum gata să fie plantate. Umpleți o tavă pentru începerea semințelor cu pământ de ghivece și presărați semințele de căpșuni direct pe suprafață.

Mai multe in videoclipul de mai jos :

Comentarii