Stimularea clocitului la gaini

 

Găinile care sunt „mame bune” includ Rhode Island Red, New Hampshire, Plymouth Rock, Cochins și Silkies. În condiții naturale de clocot, puii pot fi crescuți cu ușurință sub o găină care găzduiește noaptea, iar ea îi va crește ca ai ei chiar dacă sunt fazani, curcani, prepelițe sau păsări de apă.

Atunci când nu sunt disponibile găini cu puiet sau urmează să fie crescuti un număr mare de pui, este necesară incubarea artificială. Puii se vor comporta la fel de bine sub incubație artificială sau naturală, cu condiția să fie precoci; adică capabili să meargă și să se hrănească în câteva ore de la ecloziune, așa cum sunt puii de găină

Cum stimulam gaina sa stea pe oua si sa le cloceasca ?

Asigurați-vă că există suficientă hrană și apă în apropierea cuiburilor de gaini.

Lăsați ouă false în cuiburi . Un al doilea mod de a încuraja o găină să devină încântător este să lași câteva ouă în cuiburi. „ ouă false“, cum ar fi mingi de golf,  pietre netede sau ouă din plastic de Paști la fel de bine ca și ouăle reale și nu riscă să fie rupte. Acest lucru vă poate încuraja găina să înceapă să stea pe ele. Odată ce s-a angajat să stea, puteți înlocui ouăle false cu unele reale. 

De asemenea, puteți încuraja natura plină de curățare a unei găini oferindu-i un loc întunecat și sigur pentru a sta pe ouă. 

Alte metode  de a face gainile sa cloceasca , in videoclipul de mai jos :


Comentarii