Cultivarea rosiilor cherry

 

Plante consistente și viguroase, fructele frumoase cresc în grupuri mari într-un curcubeu de culori – ciocolată, mahon, portocaliu, roșu, galben, aproape negru și roz, într-o nuanță solidă sau chiar cu dungi de tigru. 

Datorită dimensiunii mici a fructelor, aceste plante cu randament mare dau adesea fructe în doar 55 până la 65 de zile, unele fiind gata pentru recoltare în mai puțin de 45 de zile. Cu toate acestea, există și acelea care pot dura până la 80 de zile pentru a se maturiza.

Pentru a vă crește plantele din semințe, acestea trebuie pornite în interior cu aproximativ șase săptămâni înainte de ultima dată la îngheț. Transplantarea lor în aer liber are loc de obicei la aproximativ șase săptămâni după ultima dată la îngheț sau când plantele au aproximativ 12 săptămâni.

Odată ce răsadurile s-au întărit și sunt gata pentru aer liber, este timpul să vă adunați uneltele de plantat. Și nu vă lăsați păcăliți de mărimea fructelor – aceste plante sunt viguroase pot crește mari și stufoase. Cu excepția cazului în care ați ales soiuri pitice sau de terasă, ramurile încărcate cu fructe pot fi grele și necesită sprijin sub formă de țăruși. Acest lucru ajută la menținerea fructelor de pe pământ și previne ruperea ramurilor sub greutate – chiar și la soiuri determinate.

Roșiile cherry sunt de obicei robuste și ușor de cultivat, dar există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta la o recoltă bogată: Plantele sunt cele mai fericite în solul care este bine drenat, cu un nivel de pH de 6,2 până la 6,5. Acestea necesită o locație plină de lumină solară - cel puțin șase ore pe zi.

Mai multe despre cultivarea rosiilor cherry aflati in videoclipul de mai jos :


Comentarii