Ce se planteaza langa castraveti

 

Castraveții ( Cucumis sativus ) fac parte din aceeași familie cu dovleceii și pepenii și pot fi consumați proaspeți sau murați. Există unele plante care sunt buni vecini de grădină cu castraveții și multe care ar trebui evitate.

Deoarece castraveții au nevoie de un spalier pentru -sia menține fructele de pe pământ și pentru a preveni bolile, porumbul sau floarea soarelui pot acționa ca un spalier natural pentru vița de castraveți. Castraveții au nevoie de cel puțin un centimetru de apă pe săptămână pentru a prospera și a evita fructele amare și vor fi situați bine lângă porumb și floarea soarelui, deoarece nu vor concura puternic cu castraveții din cauza obiceiurilor lor mai puțin însetate. Cu toate acestea, soiurile de castraveți tufis nu necesită spalier și pot concura pentru lumina soarelui și spațiu cu porumbul și floarea soarelui.

Există multe legume care sunt însoțitori excelenti pentru castraveți. Mazărea , porumbul , fasolea și lintea sunt leguminoase - un tip de plantă care aru un sistem radicular care crește azotul în sol. Mecanismul prin care se întâmplă acest lucru este că rădăcinile au capacitatea de a coloniza bacteriile Rhizobium și de a absorbi aproximativ 20% din zahărul produs de plantă, care este apoi transformat în azot. 
Orice azot care nu este absorbit de leguminoase este eliberat în solul din apropiere pe măsură ce planta se descompune, devenind astfel disponibil plantelor însoțitoare din apropiere. Acest lucru va aduce beneficii plantelor tale de castraveți, precum și multor altor plante de grădină. Alte legume bune însoțitoare includ ridichi ,sfeclă , morcovi și ceapă .

Mai multe despre ce se planteaza langa castraveti, in videoclipul de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Bolile ochilor la gaini si pui - Conjunctivită, Salmoneloza simptome si tratament

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Metode naturale impotriva musculitelor negre

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Conopida murata in saramura

Frunze de varza murata la borcan pentru sarmale