Cultivarea vinetelor in gradina

 

Cultivarea vinetelor este o necesitate dacă ești un fan al grădinaritului ! Vinetele iubesc căldura și cresc cel mai bine în locuri foarte însorite și bine drenate. Vinetele cresc în plante înalte, unghiulare, așa că ar trebui să fie distanțate între 80-90 cm. Îmbunătățiți găurile de plantare amestecând 2 cm de compost pentru a ajuta la păstrarea umidității și a îngrășământului în sol. 

Așezați plantele la aceeași adâncime la care cresc în recipientele lor și udați bine înainte de a răspândi mulciul. Pentru a ajuta la menținerea plantelor puternice și bine hrănite, fertilizați-le în mod regulat .În cazul unei perioade de frig târzie, poate fi necesar să amânați plantarea răsadurilor până când trece vremea rece. Dacă se întâmplă acest lucru, păstrați plantele într-un loc adăpostit și însorit în aer liber în timpul zilei și aduceți-le în interior noaptea. Asigurați-vă că țineți plantele udate, altfel vor fi mici și amare. Au nevoie de un aport constant de umiditate, dar nu atât de mult încât solul să fie umed. Sistemele de picurare sau un furtun de înmuiere sunt ideale. 

Vinetele sunt predispuse să cadă când sunt încărcate cu fructe, așa că poate doriți să legați plantele de țăruși pentru a le menține în poziție verticală. Dacă introduceți un țăruș în pământ la doar un cm sau doi de plantă în momentul plantării, nu veți deranja planta încercând să o faceți mai târziu. Aplicați un strat de mulci din materie organică, cum ar fi frunze sau scoarță măcinată fin, odată ce plantele ajung la 12 cm înălțime. Recoltați vinetele când fructele încetează să crească și pielea lor devine lucioasă. Îndepărtați fructele coapte cu foarfecele de grădinărit, lăsând atașată o mică parte din tulpină.

Mai multe despre cultivarea vinetelor in videoclipul de mai jos :


Comentarii