Cultivarea vinetelor in gradina

 

Cultivarea vinetelor este o necesitate dacă ești un fan al grădinaritului ! Vinetele iubesc căldura și cresc cel mai bine în locuri foarte însorite și bine drenate. Vinetele cresc în plante înalte, unghiulare, așa că ar trebui să fie distanțate între 80-90 cm. Îmbunătățiți găurile de plantare amestecând 2 cm de compost pentru a ajuta la păstrarea umidității și a îngrășământului în sol. 

Așezați plantele la aceeași adâncime la care cresc în recipientele lor și udați bine înainte de a răspândi mulciul. Pentru a ajuta la menținerea plantelor puternice și bine hrănite, fertilizați-le în mod regulat .În cazul unei perioade de frig târzie, poate fi necesar să amânați plantarea răsadurilor până când trece vremea rece. Dacă se întâmplă acest lucru, păstrați plantele într-un loc adăpostit și însorit în aer liber în timpul zilei și aduceți-le în interior noaptea. Asigurați-vă că țineți plantele udate, altfel vor fi mici și amare. Au nevoie de un aport constant de umiditate, dar nu atât de mult încât solul să fie umed. Sistemele de picurare sau un furtun de înmuiere sunt ideale. 

Vinetele sunt predispuse să cadă când sunt încărcate cu fructe, așa că poate doriți să legați plantele de țăruși pentru a le menține în poziție verticală. Dacă introduceți un țăruș în pământ la doar un cm sau doi de plantă în momentul plantării, nu veți deranja planta încercând să o faceți mai târziu. Aplicați un strat de mulci din materie organică, cum ar fi frunze sau scoarță măcinată fin, odată ce plantele ajung la 12 cm înălțime. Recoltați vinetele când fructele încetează să crească și pielea lor devine lucioasă. Îndepărtați fructele coapte cu foarfecele de grădinărit, lăsând atașată o mică parte din tulpină.

Mai multe despre cultivarea vinetelor in videoclipul de mai jos :


Comentarii

Postări populare

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Cand se planteaza ceapa de toamna. Ce trebuie sa stii !

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Metode naturale impotriva musculitelor negre

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Toba de porc, calbasi cu pasat , racituri

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?