Ce se planteaza langa ceapa

 

Plantarea cepei însoțitoare – cu alte cuvinte, plantarea cepei cu plante care vor fi benefice pentru creșterea lor sănătoasă – vă poate ajuta să profitați la maximum de grădina dvs. prin descurajarea dăunătorilor și creșterea recoltelor. Deși poate părea complicat, plantarea cepei însoțitoare este de fapt foarte ușoară. Pur și simplu plantați lângă ele două sau mai multe plante diferite despre care se știe că sunt reciproc avantajoase, fie că este vorba despre recoltare, îmbunătățirea aromei și calității sau descurajarea dăunătorilor. 

Ceapa este una dintre plantele cele mai ușor de cultivat și produce recolte mari, făcându-le favoritele vegetației. Cu toate acestea, oferă o serie de beneficii și altor plante, făcându-le concurenții ideali pentru cei care încep cu plantarea însoțitoare. Cu o gamă largă de soiuri din care să alegi, este ușor să găsești alegerea perfectă pentru spațiul tău. 

MORCOVI 

 Plantarea cepei, în special ceapă de primăvară, cu morcovi este o combinație clasică pe care mulți grădinari o folosesc. Mirosul de ceapă descurajează musca de morcovi de la morcovi, în timp ce mirosul de morcovi ajută la descurajarea muștei de ceapă de la ceapă – o asociere extrem de benefică. Cu toate acestea, au existat rapoarte mixte despre succesul acestei metode, unii grădinari fiind convinși, în timp ce alții sunt mai puțin siguri. 

VARZĂ

 Ceapa se va descurca bine toti membrii familiei de varza (brassicas), care includ si salata verde si broccoli. Acest lucru se datorează faptului că plantarea însoțitoare cu ceapă oferă o bună rezistență la viermele de varză, la gărgărițele și la râpa de varză. Aroma cepei ajută, de asemenea, la derutarea iepurilor care caută parfumul de verdeață cu frunze pentru a se bucura.

Mai multe despre ce se planteaza langa ceapa , in videoclipul de mai jos :

Comentarii