Ce se planteaza langa fasole

 

Plantarea însoțitoare este practica de a plasa diferite specii de plante aproape unele de altele în grădină, deoarece acestea oferă anumite beneficii una altuia. De exemplu, o specie poate descuraja o insectă care se hrănește cu celelalte specii, în timp ce acea plantă poate îmbunătăți absorbția de nutrienți din sol de către cealaltă plantă. 

Plantarea însoțitoare maximizează eficiența unui spațiu de grădină, atrage insecte benefice și deturnează insectele dăunătoare de la culturile alimentare. Uneori, perechile de plante însoțitoare beneficiază mai mult de o plantă decât de alta, dar rareori există un dezavantaj în a urma sugestiile plantelor însoțitoare. Natura a conceput unele plante pentru a le proteja și a ajuta pe altele. Când profitați de aceste relații benefice, devine mai ușor să creșteți culturile organic.

După cum învață mulți grădinari, fasolea este un însoțitor recomandat pentru mai multe legume și alte plante diferite. Asta pentru că fasolea și alte leguminoase cresc nivelul de azot din sol și oferă nutrienți plantelor din jur. 
 În schimb, anumite plante beneficiază de creșterea fasolei.

Porumb: fasolea pitica poate tolera umbra ușoară pe care o aruncă plantele de porumb. Și pentru că rădăcinile plantelor de fasole ocupă un nivel diferit în sol decât rădăcinile porumbului, cele două plante nu concurează pentru apă și nutrienți. În plus, pentru boabele de fasole, tulpinile de porumb pot servi drept „stâlpi” pentru a permite boabelor să crească vertical. Acest lucru economisește spațiu în grădină, lăsând loc grădinarului să adauge plante suplimentare. 

Castraveți, vinete și ridichi: Aceste plante încurajează creșterea puternică a fasolei, iar fasolea sporește azotul din sol de care au nevoie pentru a crește.

Alte plante companion pentru fasole in videoclipul de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Cand se planteaza ceapa de toamna. Ce trebuie sa stii !

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Metode naturale impotriva musculitelor negre

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Toba de porc, calbasi cu pasat , racituri

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?