Plantarea morcovilor - cand se seamana morcovii

 

Morcovii sunt ușor de cultivat atâta timp cât sunt plantați în sol afanat, nisipos, în perioadele mai reci ale sezonului de creștere - primăvara și toamna (morcovii pot tolera înghețul). 

În funcție de soi și de condițiile locale de creștere, morcovii pot dura între 2 și 4 luni pentru a se maturiza. Pregătirea corectă a solului este extrem de importantă pentru cultivarea morcovului! Dacă rădăcinile morcovului nu pot crește cu ușurință neobstrucționate, aceasta poate duce la pipernicie și culturi deformate. 

 Iată ce trebuie să faceți pentru a vă pregăti solul din grădină: sapa și asigură-te că nu există pietre, pietre sau chiar aglomerări de pământ care ar putea împiedica creșterea morcovilor tăi. Evitați modificarea solului cu materiale bogate în azot, cum ar fi gunoi de grajd și îngrășăminte, care pot face ca morcovii să se bifurce și să crească mici rădăcini laterale. În schimb, adaugati zaț vechi de cafea. Pentru o recoltă de vară, semănați semințele în aer liber cu 3 până la 5 săptămâni înainte de ultima dată de îngheț de primăvară. 

Morcovii au nevoie de o locație care să primească lumina completă a soarelui, deși pot tolera și umbra parțială. Vă recomandăm să semănați semințele direct în grădină (sau oriunde plănuiți să le creșteți) decât să le transplantați. Morcovilor nu le place să li se deranjeze rădăcinile. Păstrați solul umed cu udari frecvente de mică adâncime. 

Pentru ca semințele mici de morcov să germineze, solul nu trebuie să formeze o crustă tare deasupra; acoperiți cu un strat de compost fin pentru a preveni formarea unei cruste. (Dacă bagi degetul în pământ, acesta ar trebui să fie umed, dar nu ud, până la degetul mijlociu.) Morcovii germinează uneori încet. Pot dura între 2 și 3 săptămâni să arate orice semn de viață, așa că nu intrați în panică dacă morcovii nu apar imediat!

Mai multe despre tehnica de cultivare a morcovilor cu zat de cafea in videoclipul de mai jos :

Comentarii