7 beneficii ale ceaiului de hibiscus

 Timp de secole , oamenii au folosit semințe, flori, frunze și tulpini de hibiscus în alimente și în medicina tradițională. Astăzi, puteți găsi gemuri, jeleuri, sosuri, siropuri și ceaiuri cu aromă de hibiscus în întreaga lume.


1. Protejeaza cu antioxidanti

Planta de hibiscus este bogată în antioxidanți precum beta-caroten, vitamina C și antociani. Antioxidanții distrug moleculele dăunătoare cunoscute sub numele de radicali liberi din corpul tău. Radicalii liberi provoacă daune celulelor care contribuie la boli precum cancerul, bolile de inimă și diabetul. În timp ce corpul tău folosește propriii antioxidanți pentru a lupta împotriva daunelor radicalilor liberi, alimentele bogate în antioxidanți pot juca, de asemenea, un rol în prevenirea bolilor.


2. Combate inflamația

Mai multe studii pe animale și câteva studii mici pe oameni au arătat capacitatea hibiscusului de a lupta împotriva inflamației . Inflamația joacă un rol în dezvoltarea multor boli, inclusiv cancerul, astmul, boala Alzheimer, bolile de inimă și artrita reumatoidă.

3. Scade tensiunea arterială

4. Scade colesterolul

5. Promovează pierderea în greutate

6. Combate bacteriile

7. Sprijină sănătatea ficatului

De la planta folosim florile pe care le uscam. Toate florile de hibiscus sunt bune pentru ceai, dar cele mai bune sunt cele rosii.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos ;

Comentarii