Cum se usuca menta ?

 Nu este un secret pentru nimeni că menta, împreună cu mirosul și gustul ei minunat, a fost folosită și în mai multe moduri medicinale de ani de zile (și ani și ani). Există și mai multe soiuri de menta.


Menta este destul de bogată în câțiva nutrienți – conținând cantități bune de vitamina A (critică pentru sănătatea ochilor), mangan și fier, precum și o sursă bogată de antioxidanți.


Este important să spălați și să uscați cu grijă orice mentă înainte de a o deshidrata - pentru a scăpa de orice insecta și germeni.


Odată clătite și uscate, îndepărtați frunzele de mentă de pe tulpini (puteți usca tulpinile separat dacă doriți) si asezati pe o .suprafata plana.


După ce clătiți și uscați menta (proaspătă), o puteți aduna într-un buchet și o puteți lega împreună cu o bucată de sfoară/snur în partea de jos a tulpinilor.


Agățați buchetul într-o zonă caldă, bine ventilată, departe de lumina directă a soarelui. Puteți face acest lucru prin crearea unui aparat de agățat cu sfori, uscarea buchetului de mentă dintr-un cuier sau chiar folosind un suport de uscare pentru ierburi .


Utilizați această metodă dacă locuiți într-un climat cald și uscat, pentru a evita mucegaiul. De asemenea, asigurați-vă că le uscați departe de lumina soarelui, deoarece soarele face frunzele să se rumenească și distruge uleiurile esențiale de mentă.


Lăsați-l să se usuce timp de câteva zile până la 1-2 săptămâni până când este uscata și „sfărâmicioasa” la atingere.Dupa uscare se poate pastra intr-un borcan de sticla.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii