Obtineti morcovi mari in pamant nesapat - morcovi no dig

 Așa cum este pentru cultivarea oricăror legume, a ști cum să cultivi morcovi în mod corespunzător poate scuti multă durere și durere de inimă atunci când vine vorba de timpul de recoltare. Morcovii în special sunt predispuși la un dăunător numit musca morcovului ( Chamaepsila rosae).

Acesta este un dăunător distructiv, cunoscut și pentru că atacă păstârnacul și țelina și, prin urmare, trebuie avut în vedere. Pe lângă asta, cultivarea morcovilor nu este deloc dificilă dacă se fac anumite preparate care pot asigura o recoltă bună sănătoasă de morcovi proaspeți delicioși pentru masă.

Morcovii preferă un sol nisipos ușor și, de preferință, o situație în care să poată obține în cele mai multe zile soare; deși pot rezista puțin la umbră, în special în climatele mai calde. De asemenea, trebuie să fie cultivate într-un sol fără pietre, dacă doriți să evitați efectul de „clubbing”, care înseamnă că morcovii cresc toți răsuciți și în formă de rată.



Solul nisipos este ușor de făcut adăugând câteva pumni de pământ la fiecare metru pătrat de amestec de creștere. Adăugarea de vermiculit ajută, de asemenea, la reținerea nutrienților și a apei, astfel încât solul să nu se scurgă prea repede.


Ni se spune adesea că trebuie să sapi peste pământ pentru a pregăti paturile pentru legumele rădăcinoase pentru a obține păstârnac și morcovi drăguți și lungi. Unii chiar sugerează adăugarea de nisip, chiar nu este o idee bună pentru argilă grea decât dacă îți place să faci niște beton! 


Odată ce solul este pregătit, atunci este timpul să plantezi sămânța de morcov. Acesta este un proces simplu care implică realizarea unui șanț foarte puțin adânc în sol și stropirea semințelor de morcov de-a lungul șanțului destul de puțin. Semințele sunt apoi acoperite ușor cu pământ.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos

Comentarii