Beneficiile de sanatate ale hribilor

 Ciupercile Boletus cresc în sălbăticie. Au un capac unic, cărnos și o tulpină groasă. Spre deosebire de ciupercile obișnuite, himenul sau partea inferioară a unui capac de ciuperci bolete nu are branhii. În schimb, este o suprafață spongioasă cu pori. Acești pori sunt conectați la numeroase tuburi rotunde minuscule din interiorul capacului.


Hribele sunt pline de substanțe nutritive. Sunt bogate în fibre alimentare și sărace în grăsimi. De exemplu, o porție de 100 de grame de B. edulis proaspătă sau ciupercă porcini conține:


81,8 calorii

1,7 grame de grăsime

7,39 grame de proteine

9,23 grame de carbohidrați

7,39 miligrame de fier

11,95 miligrame de calciu

De asemenea, conține vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9, C și E, precum și antioxidanți precum betacarotenul , licopenul și alte flavonoide. 


Este bogat în minerale precum fier , calciu , magneziu , cupru , fosfor , potasiu , zinc și seleniu .


Beneficiile pentru sănătate ale ciupercilor Boletus includ:


Efecte antioxidante. Ciupercile Boletus au niveluri ridicate de polifenoli sau flavonoide precum licopenul, betacarotenul și tocoferolul sau vitamina E. Acești compuși antioxidanti ajută la distrugerea radicalilor liberi dăunători, care sunt molecule reactive care vă dăunează celulelor și cresc riscul de a dezvolta boli cronice. Antioxidanții din ciupercile boletus ajută la prevenirea daunelor radicalilor liberi și vă protejează corpul de boli.


Efecte potențiale anticanceroase. Cercetările arată că extractele de B. edulis pot reduce creșterea celulelor canceroase de sân umane . Efectele antioxidante ale ciupercilor bolete ajută la protejarea celulelor de a deveni canceroase și la prevenirea creșterii cancerului.


Prevenirea constipației.

Protecția ficatului. 

Controlul tensiunii arteriale. 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii