De ce usturoiul este mic la recoltare ?

 Usturoiul este una dintre cele mai ușor de cultivat legume. Este normal să aveți bulbi de usturoi de diferite dimensiuni, unii mici și alții mari, dar dacă este constant mic, este de obicei un semn al unor probleme .


Usturoiul mare are nevoie de spațiu pentru a crește – evita supraaglomerarea și buruienile. Ca și în cazul majorității legumelor, păstrați patul de usturoi plivit în mod regulat. Usturoiul este sensibil la concurență, chiar și printre alte capatani de usturoi. Usturoiul crește cel mai bine cu un spațiu de minim de 7,6 cm între plante , fiind recomandate până la 12,7 cm. 


Solul compactat și plantarea prea adâncă pot reduce dimensiunea bulbului de usturoi


Cel mai bun sol pentru usturoi este lut nisipos cu multă materie organică (compost). Deoarece majoritatea grădinarilor nu au soluri ideale, fie prea nisipoase, fie prea grele, modificarea solului cu compost este cel mai simplu mod de a-l face mai potrivit pentru cultivarea usturoiului , deoarece îmbunătățește structura solului și adaugă usturoiului dumneavoastră nutrienți și microorganisme benefice.


Plantarea usturoiului prea adânc este un alt motiv pentru bulbii mici de usturoi, deoarece cu cât plantați usturoiul mai adânc, cu atât este mai mare presiunea solului în jurul bulbilor, ceea ce le face mai greu să crească. Usturoiul trebuie să fie plantat la aproximativ 1 până la 2,5 până la 4 cm adâncime.


Pentru a maximiza dimensiunea bulbilor dvs. de usturoi, ar trebui să vă recoltați scapotele de usturoi .Scapele atrage energia din bulbul în curs de dezvoltare. Îți poți elimina scape-urile în momentul în care apar.


Usturoiul plantat prea devreme sau prea târziu poate ajunge mai mic decât media


Usturoiul necesită udare constantă pentru a dezvolta bulbi de dimensiuni mari

Usturoiul este tolerant la solul uscat, dar crește bulbi mai plini și mai mari atunci când nu trece prin perioadele secetoase. 


Si in ultimul rand, marimea bulbilor este influentata desoiul pe care l-ati plantat. Daca a fost un soi mic, oricta ingrijire ar avea nu va creste prea mare.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii