Beneficiile semintelor de chia

 Semințele de chia sunt  semințe negre de la planta Salvia hispanica. Un membru al familiei mentei, planta este originară din America Centrală și de Sud. Ca ingredient, semințele sunt incredibil de versatile. De remarcat este capacitatea lor de a absorbi lichidele și de a forma un gel, ceea ce înseamnă că pot fi folosite pentru a îngroșa sosurile, folosite ca înlocuitor de ouă și pentru a face o dulceață fără zahăr.


Beneficiile semințelor de chia pot include:

1. Sursă bogată de calciu sănătos pentru oase

2. Ajută la scăderea tensiunii arteriale

3. Utile pentru echilibrarea nivelului de zahăr din sânge

4. Alegere sănătoasă pentru cei cu diabet

5. Ambalat cu fibre


Care sunt cele mai importante 5 beneficii pentru sănătate ale semințelor de chia?

1. Poate promova sănătatea oaselor

Semințele de chia sunt o sursă bogată de minerale, despre care se știe că sunt benefice pentru sănătatea oaselor , inclusiv calciu, magneziu și fosfor. O porție de 25 g de semințe de chia conține aproximativ 158 mg de calciu, ceea ce aduce o contribuție semnificativă în comparație cu cantitatea echivalentă de lapte.


2. Poate fi bun pentru inima ta și scădea tensiunea arterială

Includerea semințelor de chia în dieta pare să aibă beneficii cardio-protectoare , acest lucru se poate datora conținutului lor de grăsimi polinesaturate, nivelurilor ridicate de fibre și proprietăților antiinflamatorii. S-a descoperit că semințele de chia și făina de chia scad tensiunea arterială la cei cu hipertensiune arterială, efectele fiind relevante atât pentru participanții cu medicamente, cât și pentru cei care nu iau medicamente. Cu toate acestea, merită să ne amintim că orice modificare alimentară trebuie să fie însoțită de modificări ale stilului de viață și ale exercițiilor fizice pentru a avea un beneficiu apreciabil asupra sănătății inimii.


3. Poate îmbunătăți gestionarea zahărului din sânge

Studiile care examinează efectul semințelor de chia asupra controlului zahărului din sânge la animale au arătat o îmbunătățire a rezistenței la insulină . Acest lucru a fost reluat de studii clinice similare care au examinat efectele pâinii făcute cu semințe de chia, asupra reducerii răspunsului de zahăr din sânge la oameni.


4. Poate reduce riscul de diabet

Compoziția nutrițională a semințelor de chia, fiind bogată în acizi grași polinesaturați omega-3, proteine ​​și fibre, le face deosebit de potrivite pentru a ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Unele cercetări au sugerat că semințele de chia pot fi benefice pentru pacienții supraponderali și obezi cu diabet de tip 2. Cu toate acestea, nu există dovezi concludente care să sugereze că semințele de chia pot reduce direct riscul de diabet.


5. Poate îmbunătăți sănătatea digestivă

O mână de semințe de chia (25 g) furnizează aproape 9 g fibre, ceea ce contribuie sănătos la aportul zilnic recomandat de 30 g . Fibrele adecvate în dietă sunt importante pentru sănătatea digestivă și pentru menținerea unui microbiom intestinal sănătos . O dietă bogată în fibre scade riscul apariției unui număr de boli și, de asemenea, reduce mortalitatea de orice cauză .

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii