Cum să păstrați morcovii proaspeti peste iarna pentru timp indelungat

 Morcovii pot rezista până la două până la trei luni la frigider dacă sunt păstrați corespunzător.


Dacă vă creșteți singuri morcovi sau îi cumpărați proaspeți de pe piața fermierilor, puneți-i imediat într-o pungă și păstrați-i în frigider. Evitați expunerea la lumina soarelui sau la aer, care poate duce la înrăutățirea calității morcovilor.


Pentru a păstra morcovii în frigider pentru o perioadă lungă de timp (să zicem, mai mult de trei zile), am constatat că păstrarea lor într-o pungă etanșă și cu fermoar sau sigilată în vid este cea mai eficientă. Sigiliul pungii ajută la controlul umidității (frigiderele tind să creeze condiții uscate, ceea ce face ca alimentele să se deshidrateze).


Când depozitați morcovi, țineți-i departe de legume și fructe precum mere, pere, banane coapte etc., care produc gaz etilenă. La plante, etilena acționează ca un hormon și grăbește coacerea fructelor și, în cazul morcovilor, îi va face să se deterioreze rapid și să le facă să aibă un gust amar prin producerea unei substanțe numite izocumarină .Dacă vârfurile verzi sunt încă atașate de coroană, aceasta va duce la condens în interiorul recipientului sau pungii. De asemenea, verdeața atrage apa de la rădăcină, așa că cel mai bine este să le tăiați din coroană imediat ce sunt aduse acasă.


Cea mai eficientă metodă de păstrare a morcovilor este utilizarea unei pivnițe . O pivniță  este de obicei complet sau parțial subterană și este folosită pentru a păstra fructele, legumele, nucile și alte produse conservate sau ambalate într-un loc răcoros și întunecat. Împachetați morcovii nespălați într-un recipient sigilat pentru a-i păstra proaspeți luni de zile. Morcovii depozitați corespunzător pot rămâne proaspeți până la șase luni într-o pivniță .

In nisip umed se pastreaza foarte bine, de asemenea.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii