Ceai de salvie - beneficii

 Salvia conține ingrediente naturale care pot ajuta la combaterea diferitelor infecții bacteriene și virale. Unele dintre aceste ingrediente au potențialul de a inhiba creșterea microorganismelor și de a facilita recuperarea după răceli, tuse și alte probleme respiratorii. Utilizarea ceaiului de salvie contribuie la diluarea secretiilor groase bronsice si faciliteaza expectoratia, calmeaza durerile in gat si tusea fumatorului.

Salvia este un expectorant care ajută la eliminarea mucoasei din căile respiratorii. Ceaiul de salvie este eficient chiar și în cazul sever de hemoptizie sau hemoragie din plămâni cauzată de infecția respiratorie. Salvia officinalis are proprietăți antibacteriene, astringente și antiseptice. Aceste proprietăți pot explica utilitatea salviei în tratarea tulburărilor pulmonare.


Proprietățile aromatice bogate care decurg din uleiurile volatile ale salviei de tuyonă, camfor, terpenă și salvenă pot fi utilizate prin inhalarea vaporilor de ceai de salvie pentru a alunga tulburările pulmonare și sinuzita. Zdrobiți o mână de frunze de salvie proaspătă între degete, puneți-le într-un castron și turnați apă fierbinte, apoi puneți un prosop peste cap și inspirați vaporii. Alternativ, preparați o oală puternică de ceai de salvie și puneți-o într-un castron sau într-un vaporizator.

Comentarii