Limacsii si melcii depun ouale in luna septembrie. Incepeti sa-i combateti de acum pentru anul viitor !

 Melcii și limacsii au biologii similare. Sunt hermafrodiți - ambii membri ai unui cuplu de împerechere pot depune ouă. Împerecherea are loc de obicei de la mijlocul toamnei până la mijlocul iernii, când condițiile favorabile de umezeală revin după vară.


La două până la patru săptămâni după împerechere, ouăle sferice de culoare albă perlat sunt depuse în sol umed. Depunerea ouălor poate continua de la pauza sezonului până la sfârșitul iernii. Cu toate acestea, ouăle nu pot supraviețui unei veri fierbinți și uscate sau să rămână latente în sol. După depunere, ouăle eclozează în două până la patru săptămâni, dar melcii și melcii tineri devin de obicei maturi sexual după un an.


 Limacșii și melcii sunt moluște care îndeplinesc roluri utile în grădină. Ele sunt, de asemenea, cunoscute ca detritivore, deoarece descompun resturile organice din grădină, ceea ce ajută la reciclarea nutrienților înapoi în sol și compost, hrănind în cele din urmă plantele. Limacii și melcii sunt, de asemenea, hrană pentru păsări, arici, amfibieni și alte creaturi. Cu toate acestea, în grădină, melcii și melcii sunt adesea considerați dăunători, deoarece unele specii mănâncă plante, în special răsaduri, creșterea moale a legumelor, cum ar fi salata verde și fasolea, iar unele plante perene - hostas-ul sunt foarte preferate. A ști cum să le identifici ouăle și ce să faci când le întâlnești este o modalitate practică de a le limita numărul.


Daca ii combatem toamna, la anul vom avea mult mai putin. Nu ii trecem cu vederea in gradina, gandindu-ne ca sezonul oricum s-a incheiat si ca probail vor muri peste iarna. Ignorandu-i acum, vom avea foarte multi la anul.

Cea mai buna metoda este de a-i strange cu mana. Seara sau dupa ploaie este mometul cel mai bun de a-i culege. Apoi putem aplica cenusa si var. Varul este foarte util in combaterea limacsilor. Imprastiati var in apropierea legumelor pe care ei le prefera, pentru a-i atrage.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii