Trifoiul rosu - beneficii pentru sanatate



 La fel ca mazărea și fasolea, trifoiul roșu aparține familiei de plante numite leguminoase. Trifoiul roșu conține substanțe numite izoflavone - compuși care sunt înrudiți structural/asemănători cu estrogenul. Suplimentele de trifoi roșu au fost promovate pentru simptomele menopauzei și osteoporoză.

Din punct de vedere istoric, trifoiul roșu a fost folosit pentru astm, tuse convulsivă, cancer și gută. Astăzi, extractele din trifoi roșu sunt cel mai adesea promovate pentru simptomele menopauzei, niveluri ridicate de colesterol sau osteoporoză.

Osteoporoza este o boala osoasa care se dezvolta atunci cand densitatea osoasa si masa osoasa scade. Riscul de osteoporoză crește odată cu vârsta și în special în timpul menopauzei, pe măsură ce nivelul de estrogen scade. 


Într-un mic studiu asupra persoanelor aflate la menopauză, extractul de trifoi roșu a afectat pozitiv sănătatea oaselor. Consumul de trifoi rosu poate contribui la scaderea nivelului de colesterol rau (LDL) si cresterea colesterolului bun (HDL), imbunatatind astfel sanatatea inimii si reducand riscul de ateroscleroza.


Frunzele se recolteaza in primul an si al doilea de vegetatie in perioada august-octombrie. Se foloseste sub forma de tinctura sau ceai.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii