Leguminoasele uscate precum fasolea trebuie depozitate într-un loc răcoros, uscat și întunecat pentru a obține durata optimă de păstrare. Oxigenul, lumina și temperatura sunt variabile controlabile care reduc durata de valabilitate a boabelor.
Fasolea uscată are o durată lungă de depozitare, ceea ce înseamnă că le puteți avea întotdeauna la îndemână. Fasolea uscată ar trebui păstrată în recipiente de depozitare sigure pentru alimente, cu un capac etanș. Fasolea uscată trebuie păstrată ferit de lumina directă a soarelui, într-un loc uscat, păstrat la o temperatură rece între 11 și 20 de grade C.
Fasolea trebuie depozitată în recipiente etanșe și trebuie tratată pentru a preveni infestarea cu insecte înainte de depozitarea pe termen lung.
Cu toate acestea, fasolea este de obicei infestată de gărgărițele de fasole.
Cea mai buna metoda de pastrare este de a o congela timp de 2-3 zile apoi se scoate , se lasa cateva ore la temperatura camerei si se pune in borcane curate care se inchid ermetic. In cazul in care gagaritele sunt deja in fasole acestea nu vor rezista inghetului din congelor iar daca apoi depozitam fasolea in borcane ermetice, gargaritele nu vor putea ajunge la ea.
Sigilarea sub vid a boabelor de fasole este o altă metodă ideală de depozitare. Veți avea nevoie de un atașament special pentru a sigila pungile de fasole .
Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu